Nieuwsbrief najaar 2017

 

Geachte relatie,

Graag heet ik u welkom in alweer een nieuwe editie van onze tweejaarlijkse nieuwsbrief.

Met de zomer ver(s) in ons geheugen, maken we zo langzaamaan weer stappen richting het einde van het jaar. Ook dit laatste kwartaal van 2017 brengt de nodige activiteiten met zich mee. Hierbij kunt u o.a. denken aan onze seminar Elektrochemie op 9 november in ‘hotel de Witte Bergen’ en aan Aquatech, een toonaangevende beurs voor de watertechnologiebranche, welke plaats vindt van 31 oktober t/m 3 november in de RAI te Amsterdam. Het behoeft geen verder betoog dat u in geval van beide activiteiten van harte bent uitgenodigd!

Nieuwe ontwikkelingen

Wat wellicht nog niet bij een ieder van u bekend is, is dat Hanna Instruments niet alleen apparatuur voor waterkwaliteitsanalyses ontwikkelt en produceert. Er is namelijk een tweede tak van sport: thermometrie. Dit vertaalt zich in een uitgebreid assortiment aan draagbare temperatuurmeters en temperatuurdataloggers. Om u een beter beeld te geven brengen we graag onze nieuwe HI93-serie thermometers onder uw aandacht welke we eerder deze maand hebben gelanceerd.

Over de vloer bij ...

Het mooie aan ons vak is de verscheidenheid aan applicaties waarbinnen onze producten worden toegepast. Een treffend voorbeeld hiervan is de wereld van de bierbrouwerijen. Had je in vroegere jaren enkel de grote bekende namen die de dienst uitmaakten, tegenwoordig ontstaan er steeds meer micro-brouwerijen die zich, al dan niet lokaal, weten te profileren middels onmiskenbaar vakmanschap. In ons item ‘Over de vloer bij ...’ zijn we op bezoek bij een brouwerij die nog geen 20 jaar geleden klein begon, maar inmiddels is uitgegroeid tot een landelijk begrip. Collega Maarten Potters, die zich aan u voorstelt, pakte de boot en doet verslag. 

Een tijd van komen, een tijd van gaan

Elke meetinstrument, hoe goed en onmisbaar ook, zal op een bepaald moment vervangen moeten worden. Een beperking qua mogelijkheden of gebrekkige kwaliteit kunnen hieraan ten grondslag liggen. Mocht u op het punt staan te gaan vernieuwen dan kunnen wij u mogelijk een interessant voorstel doen. 

Mocht u vragen of opmerkingen hebben aan de hand van deze nieuwsbrief, of wilt u vrijblijvend eens een gesprek aangaan met ons, neemt u dan gerust contact met ons op. We denken graag met u mee en beseffen daarnaast dat úw input onmisbaar is om onze producten optimaal te laten aansluiten bij de wensen en eisen van u als gebruiker.

Met bovenstaande als uitgangspunt hoop ik dat onze wegen zich in de toekomst (wederom) zullen kruisen.


thumb janwillemEen vriendelijke groet,
handtekening janwillem
Jan Willem Timmerman
sales manager
Hanna Instruments b.v.


Seminar Elektrochemie

seminars

Twee maal per jaar organiseren wij de seminar Elektrochemie. Deze seminars zijn een uitgelezen gelegenheid om uw kennis uit te breiden. Naast theoretische achtergronden (over bijv. pH, geleidbaarheid, opgelost zuurstof of troebelheid) krijgt u van ons praktische tips die u zonder twijfel van nut kunnen zijn tijdens uw werkzaamheden.

Graag nodigen wij u uit op donderdagmiddag 9 november in Eemnes.

bt inschrijvenInfo en inschrijven


Beurzen

aquatech

Sinds jaar en dag is Hanna Instruments vertegenwoordigd op de meest vooraanstaande beurzen die ons land binnen ons vakgebied kent.

Van 31 oktober tot en met 3 november heten wij u welkom op onze stand 02.129 op Aquatech in Amsterdam. Tijdens deze beurs ontmoeten we u graag om kennis te maken of bij te praten. U bent van harte welkom!
'Over de vloer bij' ... Texelse Bierbrouwerij

 

texel

In de rubriek 'Over de vloer bij ...' laten wij u kennis maken met één van onze tevreden klanten. Deze keer is dat de Texelse Bierbrouwerij uit Oudeschild op Texel.

Microbrouwerij met ambitie

Het begon eind jaren negentig met een kleine microbrouwerij aan huis. Sinds 1999 worden daar de eerste speciaalbieren gebrouwen en sinds 2004 heet het de Texelse bierbrouwerij. Sindsdien groeit de brouwerij gestaag door waardoor ze langzaamaan uit haar jasje groeit en de huidige locatie niet meer kan volstaan. In de (nabije) toekomst zal dan ook in een grotere, nog te bouwen, brouwerij het bier gebrouwen gaan worden.

De Texelse Bierbrouwerij brouwt elf biersoorten, in totaal zo’n 30.000 hectoliter per jaar. Het meest succesvolle bier hiervan is de Texels Skuumkoppe, een variant op donker witbier. Door onder andere grondstoffen van lokale afkomst heeft het bier zijn Texelse karakter.

Betrouwbaar en nauwkeurig meten

Bij de Texelse Bierbrouwerij streeft men de hoogst haalbare kwaliteit na. Helen Isherwood is hier technoloog en gebruikt haar kennis en jarenlange ervaring in de brouwindustrie om de kwaliteit in het proces te waarborgen. Helen: “Belangrijk is dat er betrouwbaar en nauwkeurig gemeten kan worden, zodat de bierbrouwer indien nodig tijdig het proces kan bijsturen.” De kwaliteit van het bier binnen de brouwerij wordt dagelijks gecontroleerd met onder andere meetinstrumenten van Hanna Instruments. pH is hierin een belangrijke parameter om de kwaliteit van het eindproduct te kunnen waarborgen. 

Bij de brouwerij wordt de pH gemeten in de verschillende stappen binnen het proces. De metingen worden voornamelijk uitgevoerd door de bierbrouwers zelf en daarnaast wordt het eindproduct door de kwaliteitsafdeling gecontroleerd. Op het laboratorium van de kwaliteitsafdeling staat een HI5522, een gecombineerde tafelmodel pH- en geleidbaarheidsmeter. Hiermee kan gelijktijdig de pH, de geleidbaarheid én de temperatuur gemeten worden en worden weergegeven. Helen is zeer tevreden met dit meetinstrument. "De HI5522 is betrouwbaar, snel, nauwkeurig en robuust. Ik heb vertrouwen in de meter en onze bierbrouwers maken er daarom veel gebruik van. Hij is eenvoudig in gebruik, onderhoudsvriendelijk en het touchpad werkt erg fijn."

Skuumkoppe: een troebel biertje

Door gedurende het gehele productieproces de verschillende parameters te volgen, kan er indien nodig (tijdig) worden bijgestuurd. Hierdoor wordt de kwaliteit gewaarborgd en voorkomt dit onnodige kosten.

Naast het bepalen van de pH is in bepaalde gevallen ook de troebelheidsmeting een belangrijke analyse. Hiermee wordt de consistentie van de troebelheid van het eindproduct gewaarborgd. Bij de Texelse brouwerij gebruikt men hiervoor onze HI88713 benchtop troebelheidsmeter. Reden hiervoor is dat Skuumkoppe, het donkere witbier, troebel moet zijn. De HI88713 kan de gemeten waarden onder andere weergeven in de eenheid EBC, de speciaal voor de brouwerijsector ontwikkelde European Brewery Convention.

Foto: Texelse brouwer met draagbare pH-meter HI99151.

Wilt u meer weten over de Texelse Bierbrouwerij? Ga dan naar www.texelsebierbrouwerij.nl. Heeft u aan de hand van dit artikel vragen, of wilt u weten wat Hanna Instruments voor uw onderneming kan betekenen? Ga dan naar www.hannainstruments.nl. Heeft u ook een bijzondere toepassing geschikt voor deze rubriek? Laat het ons dan weten!

Graag stel ik mij aan u voor

maartenGeachte lezer,


Aan hen die mij nog niet kennen, stel ik mij via deze weg graag even voor.

Mijn naam is Maarten Potters, ik ben 28 jaar en woon in Twello in de provincie Gelderland. Sinds begin dit jaar werk ik voor de firma Hanna Instruments en ben ik actief in de regio midden-Nederland. Ik heb Crime Science gestudeerd aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Crime Science is een onderdeel van chemie, waarbij binnen mijn studie de focus lag op forensisch onderzoek. Om mijn studie (gedeeltelijk) te kunnen bekostigen werkte ik destijds voor een bedrijf dat actief is in de groente- en fruitbranche. Mijn taken hier waren zeer uitlopend en ik heb binnen deze organisatie veel afdelingen mogen doorlopen. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan in o.a. productie, sales en kwaliteitswaarborging.

In het laatste jaar van mijn studie ben ik werkzaam geweest in de bouwsector. Ondanks dat ik met plezier naar mijn werk ging, wist ik wel dat hier niet mijn roeping lag. Op een zeker moment trof ik mijn oud-studiegenoot (en inmiddels collega) Remco van Eijck. Hij gaf mij de tip eens te gaan praten met de mensen van Hanna Instruments, aangezien ook hijzelf hier met veel plezier werkzaam bleek te zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Vanwege o.a. mijn chemische achtergrond waren ze bereid me een baan aan te bieden als technisch commercieel adviseur in de regio midden-Nederland en deze kans heb ik met twee handen aangegrepen.

De eerste tien maanden zitten er inmiddels op. Ik heb het enorm naar mijn zin binnen mijn nieuwe werkomgeving en met mijn nieuwe collega’s. Doordat ik vier dagen per week op pad ben, heb ik inmiddels een vrij goed beeld met betrekking tot de grote variatie aan toepassingen enerzijds en ons brede assortiment aan meetinstrumenten anderzijds. Praktisch overal waar ik kom speelt waterkwaliteit een rol.

Daar waar ik kom wil ik graag weten wat u doet, waarom u dit doet. Waarom moet er gemeten worden en wat moet er gemeten worden. Met deze informatie als basis is het mijn doel u meetinstrumenten te leveren die tegemoet komen aan uw wensen en eisen en daarnaast natuurlijk geschikt zijn voor uw toepassing.

Wellicht dat we elkaar binnenkort eens ontmoeten? Graag tot ziens!


Met vriendelijke groet,
Maarten Potters


De HI9819x-reeks: professionele waterbestendige meters

De meetinstrumenten uit de HI9819x-serie kunnen qua mogelijkheden gezien worden als laboratoriumapparatuur in een draagbare behuizing. Hierdoor behoren ze tot de meest veelzijdige meetinstrumenten binnen het segment. Alle meters uit deze serie worden geleverd in een robuuste draagkoffer. De HI9819x-serie wordt gekenmerkt door:

  • robuuste uitvoering
  • eenvoudig bedieningsmenu
  • data-opslagfunctie
  • onderdompelbare sonde (afhankelijk van de uitvoering)

De meters zijn verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen:

hi98190  

HI98190

 

pH/redox/°C

hi98191  

HI98191

 

pH/redox/ISE/°C

hi98192  

HI98192

 

geleidbaarheid/°C

hi98193  

HI98193

 

opgelost zuurstof/°C

hi98195  

HI98195

 

pH/redox/geleidbaarheid/°C met onderdompelbare sonde

hi98196  

HI98196

 

pH/redox/opgelost zuurstof/°C met onderdompelbare sonde

hi98197  

HI98197

 

geleidbaarheid voor (ultra)puur water


ACTIE: een tijd van komen, een tijd van gaan

Voor hen die overwegen een nieuw meetinstrument aan te gaan schaffen hebben we goed nieuws. Uw oude apparatuur is geld waard!

Plaatst u in de periode van 30 oktober t/m 17 november 2017 de bestelling van een nieuwe pH-, geleidbaarheid-, of opgelost zuurstofmeter, dan krijgt u bij inruil van uw oude apparaat het bijhorende kalibratie- en onderhoudsvloeistoffenpakket cadeau! Interesse? Informeer dan snel naar de voorwaarden.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Automatische titrator

HI902Hanna Instruments is al vele jaren actief binnen de watersector. U kunt ons vinden bij afvalwaterzuiveringen, in de voedingsindustrie, op universiteiten, etc. Een methode waarvan veel gebruik wordt gemaakt is titratie. Titraties worden in bepaalde gevallen handmatig uitgevoerd. Steeds vaker echter wordt ervoor gekozen om, met het oog op betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en efficiëntie, over te stappen op een automatische titrator. Een automatische titrator maakt het mogelijk om sneller, nauwkeuriger en eenvoudiger te titreren.

Ook Hanna Instruments heeft haar eigen HI902 automatische titrator-lijn. Indien gewenst is deze HI902 titrator uit te breiden met een speciaal voor dit systeem ontwikkelde autosampler. Deze maakt het mogelijk meerdere aaneengesloten analyses te laten plaatsvinden zonder tussenkomst van de gebruiker.

Enkele bekende titratiemethoden zijn:

  • zuurconcentratie (aciditeit) in de fruitsappenindustrie
  • zoutgehalte van zowel vloeibare- als vaste voedingswaren
  • alkaliniteit in water
  • etc.

Bent u benieuwd of ook in uw geval de aanschaf van een automatische titrator rendabel kan zijn? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We komen graag bij u langs om u op de hoogte te brengen van de mogelijkheden en de hiermee gepaard gaande kosten. Ook behoort het geven van een demonstratie bij u op locatie tot de mogelijkheden. Interesse? We horen graag van u!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Nieuwsbrief najaar 2017