Mini-titrator voor totale aciditeit, 230 V
HI84502-02

Levertermijn: 6 à 8 weken
- +
In winkelmandje



Zuren komen vanzelf voor tijdens het groeien van druiven als onderdeel van het fermentatieproces. In de juiste proportie zijn zuren een wenselijke eigenschap en geven ze de wijn karakter. De drie predominante zuren in wijn zijn wijnsteenzuren, appelzuren en citroenzuren, alle eigen aan de druif. Wijnsteenzuur is het hoofdzuur in druiven en is een onderdeel dat een knapperige en geraffineerde smaak geeft aan de wijn. Een matige hoeveelheid komt van appelzuren, die bijdragen aan de fruitigheid, en een kleinere hoeveelheid komt van citroenzuren.

Wijn bevat ook sporen van andere zuren. Het minst gewenste zuur in wijn is azijnzuur. Wanneer dat aanwezig is in meer dan een minieme hoeveelheid, geeft de wijn een zure, azijnachtige smaak. Totale aciditeit (ook titreerbare aciditeit genoemd), is de som van de vaste en vluchtige zuren. De totale aciditeit beïnvloedt rechtstreeks de kleur en smaak van de wijn. Teveel aciditeit maakt de wijn wrang en scherp, te weinig maakt de wijn flauwtjes, slap en oninteressant. De juiste aciditeit in wijn maakt hem fris en een ideale begeleider bij bijvoorbeeld eten. Het gepaste zuurniveau van een wijn verschilt: bij zoetere wijnen vereist dit meestal ietwat hogere niveaus om de juiste balans te bewaren. Voor droge tafelwijn is het accepteerbare bereik meestal 0,60 tot 0,75 %, voor zoete wijn is dit 0,70 tot 0,85 %.

  • Zeer eenvoudig om professionele analyses uit te voeren
  • Zeer nauwkeurig zuigerdoseersysteem
  • Meting van redoxpotentiaal
  • Realtime curve-plots en gegevensoverdracht naar pc
  • GLP-functie (weergave laatste kalibratiegegevens pH-elektrode de pomp)
  • Manueel loggen
  • Compleet compact werkstation: titrator, pomp, roerder, monster- en elektrodehouders in één eenheid
  • Compleet geleverd, klaar voor gebruik, incl. accessoires en reagentia