Nieuwsbrief najaar 2019

21/11/2019

Nieuwe Karl Fischer-titratoren: HI933-HI934

Hanna Instruments lanceert haar vernieuwde serie Karl Fischer-titratoren. Door het nieuwe design is deze zeer compact en daarnaast nóg gebruikersvriendelijker. De HI933 volumetrische titrator analyseert waterinhoud van 100 ppm tot 100% en de HI934 coulometrische titrator van 1 ppm tot 5%.
 • Gebruiksvriendelijke bediening
 • Snelle analyseresultaten
 • Standaard en vrij programmeerbare methodes
 • Compacte chemisch bestendige behuizing

Binnenkort beschikbaar!

HI98199: nieuwe draagbare multiparameter veldmeter met uitwisselbare elektrodes

Voor professionals die flexibel willen zijn, is de HI98199 multiparameter veldmeter hèt uitgelezen meetinstrument. Afhankelijk van de aangesloten elektrode kan pH, geleidbaarheid(EC) of opgelost zuurstof (DO) gemeten worden. De HI98199 is zeer handzaam en door de meegeleverde draagkoffer makkelijk mee te nemen.
 • Robuust
 • Waterdicht
 • Eenvoudig in gebruik
 • Automatische elektrodeherkenning
 • Speciale Help-toets
 • USB-C-connectie

Binnenkort beschikbaar op onze webshop! Bekijk hier alvast de introductievideo.

 

COD-vials in nieuwe verpakking

Als u Hanna Instruments COD-vials gebruikt, kunt u er zeker van zijn dat u nauwkeurige analyseresultaten behaalt. Elke vial is vooraf gevuld voor consistente resultaten en probleemloos gebruik. Voor het analyseren van de monsters heeft Hanna Instruments verschillende (spectro)fotometers in het assortiment. Informeert u dus gerust eens naar de mogelijkheden.

Elke set vials wordt vanaf heden geleverd in een recycleerbare, compacte verpakking.

HI93754A-25 0-150 mg/l, EPA
HI93754B-25 0-1500 mg/l, EPA
HI93754C-25 0-15000 mg/l, dichromaat

Wist u dat ...?

Hanna Instruments zich al sinds de jaren ’70 richt op de ontwikkeling, productie en verkoop van meet- en regeltechniek voor waterkwaliteitsanalyses? Dit heeft geresulteerd in een zeer uitgebreid assortiment meetinstrumenten voor uiteenlopende sectoren zoals:
 • voeding, horeca, brouwerijen
 • afvalwater, waterbehandeling, milieu
 • land- en tuinbouw
 • procesindustrie, galvanisering
 • zwembadwater, aquaria en vijvers
Download nu onze sectorspecifieke brochures voor aanvullende informatie of neem vrijblijvend contact met ons op!
 

Over de vloer bij ... Aquamar

In deze editie van ‘over de vloer bij …’ zijn we te gast bij de fa. Aquamar.
Aquamar, gevestigd op Urk, is een allround kennispartner op het gebied van desinfectie van water, lucht  en oppervlakken. Binnen haar eigen R&D-afdeling werkt Aquamar aan het oplossen van de meest gevarieerde problemen op het gebied van microbiologische vervuiling. Hierbij wordt vaak nauw samen gewerkt met de grote Nederlandse kennisinstellingen.
 

Pro-Vida

Een mooi voorbeeld van een Aquamar-vinding is de Pro-Vida, oftewel, een nanobubble-generator. Deze generator is de meest efficiënte gasinjectietechnologie die beschikbaar is om vrijwel elk gas in elke vloeistof op te lossen. Het meest gebruikte gas is pure zuurstof en de meest gebruikte vloeistof is water. De nanobubble-technologie wordt ingezet in bijvoorbeeld de glastuinbouw, voedselverwerking en blauwalgpreventie.
 

Glastuinbouw

Goede waterkwaliteit is van groot belang voor de groei en bloei van gewassen. Voor de algehele kwaliteit, water- en nutriëntenopname van de wortels is een juist zuurstofgehalte in het water belangrijk. Ook draagt voldoende zuurstof bij aan gezondere wortels waardoor de plant zich beter kan weren tegen pathogene schimmels. Het probleem in de glastuinbouw is dat er in het bassin vaak wel genoeg zuurstof gemeten wordt, maar dat dit gehalte, zodra het water eenmaal bij de druppelaar is aangekomen, te laag is. Op warme dagen is het gehalte zelfs in het bassin al vaak te laag. Dit is dan ook de reden dat steeds meer tuinders actie ondernemen en voorzieningen treffen om het zuurstofgehalte naar het juiste peil te brengen.

Jan-Pieter Bos, Project Manager bij Aquamar: “Het grote voordeel van nanobellen is dat ze erg effectief zuurstof toevoegen aan het water omdat ze zo klein zijn. De nanobellen blijven in het water zweven, vanwege de gelijke druk in en buiten de nanobel. Vervolgens lossen die nanobellen op in het water en kun je dit meten als opgelost zuurstof (DO). Grotere bellen stijgen op en verlaten het water. Hierdoor blijft er in een traditionele situatie gemiddeld maar 7% van het toegediende zuurstof in het water achter, terwijl dit bij nanobellen 93% is. Nanobellen halen het eind van de leiding in een kas waardoor de hele kas wordt bediend met zuurstofrijk water, zonder chemische hulpmiddelen. De Pro-Vida wordt vaak geplaatst bij een bassin of dagvoorraadtank. Vervolgens meten wij, of de tuinder zélf, steekproefgewijs met een DO-meter het zuurstofgehalte op diverse plekken in de kas.”

Controlemetingen

Om goed te kunnen beoordelen wat het uiteindelijke effect is van de nanobubble-generator dienen er dus controlemetingen te worden uitgevoerd. Aquamar heeft hiervoor de HI98198 optische zuurstofmeter van Hanna Instruments geselecteerd. Jan-Pieter: “We zochten naar een betrouwbaar systeem dat eenvoudig is in gebruik. Na eerst zelf de nodige ervaring te hebben opgedaan met de optische variant van Hanna Instruments, waren de bevindingen dusdanig positief dat we ervan overtuigd waren dat dit type zonder meer probleemloos door onze klanten ingezet moest kunnen worden”.
Een groot voordeel van de optische techniek t.a.v. de traditionele techniek is dat deze zeer onderhoudsarm is. Slechts éénmaal per jaar moet het membraan  worden vervangen en ook de kalibratie, eenvoudig uit te voeren door de gebruiker zelf, hoeft slechts enkele malen per jaar te worden uitgevoerd. Jan-Pieter: ”Aquamar is gebaat bij een robuust en eenvoudig te bedienen apparaat waarmee élke gebruiker, ongeacht leeftijd en achtergrond, probleemloos uit de voeten moet kunnen. De belangrijkste factor echter is misschien nog wel de (bewezen) betrouwbaarheid, op zowel onze eigen systemen als wel de bijkomende meetapparatuur moeten onze klanten volledig kunnen vertrouwen, en daar staan we voor”.
 

Graag stel ik mij aan u voor: Mehek Mian

Mijn naam is Mehek Mian, ik ben 26 jaar en ik woon in het mooie Amsterdam.

Ik heb mijn middelbare school op het Veenlanden College afgerond en ben vervolgens met de opleiding Biologie Medisch Laboratorium Analist begonnen aan de Hogeschool InHolland te Amsterdam. Onderdeel van de opleiding was een stage welke ik heb gedaan bij het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis/Nederlands Kanker Instituut. Mijn stage ging over de pre-analyse liquid biopsie op circulerende tumor RNA en ik ben in juli 2018 afgestudeerd. Gedurende mijn stage merkte ik dat ik het contact met mensen miste. Daarom wilde ik graag de sales in waarbij ik een link zou houden met mijn opleiding, maar tegelijkertijd (meer) met mensen zou kunnen gaan werken. Hanna Instruments bood mij een baan aan met de ideale combinatie van chemie, techniek en klantcontact. Het zal u niet verbazen dat ik deze mogelijkheid met beide handen heb vastgepakt!

Hanna Instruments Nederland heeft haar werkgebied verdeeld over vier regio’s, waarbij ik verantwoordelijk ben voor Midden Nederland. Ik houd mij met name bezig met adviseren, verkoop en het verlenen van (technische) ondersteuning richting de klant.

Ik woon in een mooi appartement dat een fantastisch uitzicht biedt op het naastliggende park. In mijn vrije tijd kun je mij vaak buiten treffen in het park vlakbij huis of in de stad. Verder vind ik het leuk om te reizen, waarbij ik mij zowel kan vermaken op een tropisch eiland als in een drukke stad vol toeristen. Hoe meer plekken ik verken hoe langer mijn bucketlist van plekken wordt die ik nog wil bezoeken. Ik vind het heerlijk om kennis te maken met de cultuur in verschillende landen en daar hoort ook het proeven van de verschillende keukens bij. Zodra ik iets nieuws heb geproefd tijdens mijn reis probeer ik dat thuis na te maken en schroom ik niet om zo nu en dan ook mijn eigen draai aan gerechten te geven.

Omdat ik relatief nieuw ben binnen de organisatie maak ik elke dag kennis met nieuwe klanten en leer ik keer op keer nieuwe dingen. Graag maak ik een keer persoonlijk kennis met u!
< Terug