Thermometers voor wijn

Sort by
Sort by

Waarom temperatuur meten in vinificatie?

Het meten van de temperatuur in most en wijn is een uitstekende indicator die de microbiële omgeving kenmerkt. Het goed behouden van aroma’s, het elimineren van afwijkingen of ziekten van wijn, is sterk afhankelijk van een goede temperatuurbeheersing.

Het beheersen van de vinificatietemperaturen tijdens de verschillende stadia van de omzetting van druivensap in wijn verbetert de kwaliteit (aroma, kleurextractie, fysisch-chemische stabilisatie, enz.).
Afhankelijk van de regio en het soort wijn vindt verwarming en koeling plaats in verschillende productiestadia. Rode wijnen worden gegist tussen 25 en 30 °C, witte wijnen tussen 16 en 20 °C, om de aroma’s naar voren te brengen. Controle is essentieel: een temperatuurstijging zou de gisten doden, de benodigde hoeveelheid alcohol zou niet worden verkregen en de wijnboer zou het risico lopen snel de controle over het wijnbereidingsproces te verliezen.

Dit veelzijdig instrument zal het ook mogelijk maken om de luchttemperaturen van kelders of zogenaamde ‘koude’ percelen met risico op vorst te bewaken of om, tijdens het schoonmaken van de kelder en wijnapparatuur, de temperatuur te controleren van het water dat wordt gebruikt om de kwaliteit van het reinigen en spoelen te optimaliseren.

HI935001 Compacte waterdichte temperatuurmeter

Compacte thermometers voor het meten van omgevingstemperatuur, wijn en most, compost, substraten en potgrond.

Deze robuuste thermometers hebben een waterdichte behuizing om te gebruiken in veeleisende omgevingen (vocht, water, stof) en maken het mogelijk om snel, gemakkelijk en nauwkeurig te meten. Ze worden gekenmerkt door hun uitgebreide meetbereik (tot 1350 °C) en hun snelle responstijd.