Nieuwsbrief najaar 2018

27/03/2019

Geachte relatie,

Graag heet ik u welkom in deze nieuwe editie van onze halfjaarlijkse nieuwsbrief. Met de zomerperiode achter ons zijn de plannen alweer gemaakt voor het laatste kwartaal van 2018.

En plannen? Die zijn er genoeg. Zo introduceren wij met veel genoegen onze nieuwe optische zuurstofmeter, hebben wij onze automatische titratoren lijn vernieuwd, stelt onze collega Jolanda Huisman zich aan u voor en zijn wij voor het vaste item “over de vloer bij” te gast bij de grootste vakantieparkenaanbieder van Nederland

De ontwikkelingen met betrekking tot de nieuwe website en webshop zijn nog steeds in volle gang. Wanneer alles volgens plan verloopt zal later dit jaar worden overgegaan tot de release hiervan en zullen wij u hierover op een later moment  nader berichten.

Omdat de animo voor onze seminars onveranderd hoog blijft, zal binnenkort voor de tweede keer dit jaar de seminar elektrochemie plaatsvinden. Mocht u uw kennis op gebied van elektrochemie willen verbreden of opfrissen, dan raad ik deelname van harte bij u aan.

Dit en meer in deze nieuwsbrief van Hanna Instruments.

Jan WillemEen vriendelijke groet,

Jan Willem Timmerman
Sales Manager
Hanna Instruments bv


Nieuw: optisch zuurstof meten

Hanna Instruments heeft recent aan haar serie opgelost zuurstof-meters een compleet nieuw instrument toegevoegd: de HI98198. In tegenstelling tot de reeds bekende meters werkt dit instrument met een optisch meetprincipe, waarbij de hoeveelheid opgelost zuurstof bepaald wordt door middel van een digitale optische elektrode! Deze elektrode werkt met een Smart CapTM met automatische kalibratie-opslag (RFID).
 
Enkele eigenschappen van dit instrument:

 • minimaal onderhoud door plug&play-vervanging van de Smart CapTM (jaarlijks)
 • eenvoudige kalibratie
 • geen membraan, elektrolyt of conditioneertijd nodig, dus direct meten
 • onderdompelbare sonde (IP68)
 • loggen: met automatisch interval 10.000 records of manueel 400 monsters
 • géén software nodig voor datatransport naar pc, USB-stick (csv-bestanden) of andere geschikte apparaten
 • GLP-functie (kwaliteitscontrole)

Bent u benieuwd of de HI98198 ook voldoet aan uw wensen en eisen? Neem dan nu contact met ons op voor een gratis demonstratie bij u op locatie!


Reminder seminar Elektrochemie

Reminder seminar ElektrochemieOp regelmatige basis organiseren wij de Seminar Elektrochemie. Tijdens dit seminar wordt de basis met betrekking tot elektrochemie behandeld. Onderwerpen die dan ook zeker besproken zullen worden zijn: pH, EC (geleidbaarheid), redox en opgelost zuurstof.

Nieuw toegevoegd aan het seminar is het onderwerp optisch zuurstof meten. Reden hiervoor is de nieuwe draagbare HI98198 optische zuurstofmeter waarover u elders in deze nieuwsbrief meer kunt lezen.

Kortom: is elektrochemie nieuw voor u, of bent u toe aan een opfriscursus? Meldt u dan snel aan voor het eerstvolgende seminar op dinsdag 30 oktober a.s. te Houten. Inschrijven kan nog via onderstaande link, maar wees snel, het aantal plaatsen is beperkt!

> info en inschrijven


Graag stel ik mij aan u voor

Geachte lezer,

Graag maak ik van de gelegenheid gebruik mij via deze weg aan u voor te stellen. Mijn naam is Jolanda Huisman, geboren in 1960 als schippersdochter. Ik ben moeder van twee fantastische zoons en oma van drie mooie kleinkinderen.

Na eerst fulltime moeder te zijn geweest, ben ik in de jaren ’90 weer buitenshuis aan het werk gegaan. Na de nodige ervaring opgedaan te hebben bij diverse werkgevers ben ik uiteindelijk in 2013 bij Hanna Instruments terecht gekomen in de functie customer service-medewerkster. Ik fungeer hierin o.a. als eerste aanspreekpunt tussen klant en buitendienst. Mijn ondersteunende rol richting de collega’s van de buitendienst is mij op het lijf geschreven. Ik werk fulltime en haal veel voldoening uit de grote diversiteit aan werkzaamheden: geen dag is hetzelfde.

Een korte opsomming van mijn werkzaamheden:

 • het aannemen van telefonisch verkeer, dit beantwoorden en/of doorverwijzen naar de buitendienst
 • het uitwerken van offertes
 • orders boeken, factureren, het verwerken van binnenkomende e-mail

Daarnaast doe ik allerhande werkzaamheden welke gedurende de werkweek op mijn pad komen.

Wellicht kennen velen van u mij al van de telefoongesprekken, e-mails of op welke wijze dan ook. Nu heeft u hierbij dan ook een gezicht. Ik hoop u in de toekomst nog vaak van dienst te kunnen en mogen zijn.
 
Met vriendelijk groet,
Jolanda Huisman


Nieuw: HI83305 & DEHA

Speciaal voor de ketel- en koelwatertoepassing heeft Hanna Instruments een nieuw meetinstrument aan haar assortiment toegevoegd, de HI83305 multiparameter fotometer.

Deze stelt u in staat om de meest voorkomende parameters nauwkeurig en eenvoudig te bepalen. Nieuw binnen de uitgebreide lijst aan parameters is de bepaling van zuurstofbinders (DEHA)!

> Ontdek de HI83305


WoTS

Begin oktober heeft in de Jaarbeurs te Utrecht de World of Technology & Science (WoTS) plaatsgevonden. Evenals voorgaande jaren was ook Hanna Instruments hierbij vertegenwoordigd.

We kijken met tevredenheid terug op de beurs waar we met de vele bezoekers hebben kunnen (bij)praten en ruimschoots de gelegenheid hebben gehad onze nieuwe producten te demonstreren. Om enkele voorbeelden hiervan te noemen: de nieuwe optische zuurstofmeter OPDO, de  spectrofotometer IRIS, de vernieuwde titrator-lijn én vernieuwde HI99-serie draagbare meters. Over deze laatste serie volgt er meer in de nieuwsbrief begin volgend jaar!

Heeft u ons gemist tijdens de WoTS? Volgend jaar op 19, 20 & 21 maart staan wij op AquaNL in de evenementenhal te Gorinchem. Heeft u voordien al behoefte aan nader contact? U weet ons te vinden!


Over de vloer bij: Landal Orveltermarke

In deze editie van ‘over de vloer bij …’ reizen wij af naar de provincie Drenthe waar zich, verscholen tussen prachtige bossen en heidevelden, Landal Orveltermarke bevindt.

Eenmaal aangekomen word ik opgewacht door de General Manager aldaar, Folker Frommeyer. Na een korte wandeling over het park begeven we ons naar het restaurant en praten we, onder het genot van een kop koffie, over hoe onze samenwerking begon.

Ons eerste contact namelijk dateert alweer van enkele jaren geleden. Folker: “Om ons park nog aantrekkelijker te maken voor onze gasten besloten wij in 2014 over te gaan tot de realisatie van een natuurbad. In de warme(re) periodes zou dit een prachtig alternatief zijn voor het binnenbad en het zou daarnaast aan de buitenbeleving van Orveltermarke nog meer dimensie geven”.  Zo gezegd zo gedaan en op 3 juli 2015 is dan ook, onder grote belangstelling van gasten, het nieuwe natuurbad geopend.

natuurbad Orveltermarke

Dit type natuurbad wordt gezuiverd door een separate regeneratiezone. Door verplaatsing van het water door verschillende grindlagen in deze zone, wordt het water gezuiverd. Daarnaast is de regeneratiezone aangeplant met diverse soorten beplantingen welke allen een zuiverende werking hebben op het systeem. Deze planten zorgen ervoor dat nog resterende microscopisch kleine afvaldeeltjes aan de plant worden gebonden dan wel worden opgenomen. Andere planten zorgen voor de benodigde hoeveelheid zuurstof in het water.

Tussen het moment van ontwerp en opening gingen echter heel wat uren aan denk- en regelwerk vooraf. Folker: “Met betrekking tot de waterkwaliteit bijvoorbeeld lag er, zoals dit wel het geval is bij de publieke zwembaden, wettelijk nog niets vast aangaande de verplicht uit te voeren kwaliteitscontroles. Dit bracht ons ertoe met verschillende partijen in gesprek te gaan om hieraan alsnog op een juiste manier invulling te kunnen geven. Zodoende kwamen we dan ook in contact met Jan Willem Timmerman van Hanna Instruments”. Jan Willem: “Omdat er sprake is van een natuurlijk gezuiverd bad, moeten er andere controles worden uitgevoerd dan dat het geval is bij een zwembad waar er bijvoorbeeld door middel van chloor wordt gedesinfecteerd”.

Na een en ander inzichtelijk gemaakt te hebben bleek dat, toegespitst op ons vakgebied, met name de parameters zuurstof en temperatuur een belangrijke rol spelen met het oog op het behoud van de kwaliteit van het water. Uiteindelijk heeft de toezichthouder (Provincie Drenthe) een speciaal voor Orveltermarke ontwikkelde ontheffing afgegeven, waarin het verplicht is gesteld om dagelijks 8 specifieke parameters te controleren.

Om de controlemetingen zo efficiënt en representatief mogelijk uit te kunnen voeren, was er vanuit Landal behoefte aan een portable meetinstrument. Jan Willem: “Het toeval wilde dat we rond die tijd net onze nieuwe HI98-serie veldmeters hadden uitgebracht. De keuze viel dan ook op de HI98196, een multiparameter veldmeter waarmee gelijktijdig het zuurstofpercentage en de temperatuur (en pH/Redox) kan worden gemeten en afgelezen.

Eén van de voordelen van de HI98196 is het gegeven dat de meetprobe geheel onderwater gedompeld kan worden. Hierdoor kan de gebruiker de probe vanaf de rand van het bad tot de gewenste diepte in het water laten zakken om de meetresultaten vervolgens af te lezen en indien gewenst met een enkele druk op de knop op te slaan”.

Folker:  De veldmeter van Hanna Instruments is voor ons heel fijn in het gebruik. Omdat Jan Willem hem gebruiksklaar had ingesteld en ons team een goede uitleg heeft gegeven, is het letterlijk een kwestie van de meetprobe in het water hangen, de waarden aflezen en overnemen in het logboek. Daarnaast is het een robuust apparaat, waardoor het bij gebruik in weer en wind en door steeds verschillende collega’s zeer betrouwbaar is gebleken.

De koffie is op inmiddels en we begeven ons naar de plaats waar het allemaal om draait en waar Mike Tempelman, Manager Fun & Entertainment, zojuist bezig is met het uitvoeren van de nodige controle werkzaamheden. Afgaande op het kraakheldere water heeft hij alles goed onder controle en zo hoort het; de eerste liefhebbers melden zich namelijk alweer om de dag met een frisse duik te beginnen.

Tijd voor mij dus om afscheid te nemen. Ik stap in mijn auto en met een tevreden gevoel verlaat ik Landal Orveltermarke, liggende in het rustgevende Drentse landschap.


De vernieuwde automatische titrator

Hanna Instruments heeft eerder deze maand haar vernieuwde automatische titratoren serie gelanceerd. In deze nieuwsbrief willen we u hiermee dan ook graag kennis laten maken. De interne vernieuwingen van deze handzame titrator worden benadrukt door een fraai nieuw en compact design. Daarnaast zijn er sterke verbeteringen doorgevoerd, waardoor de nieuwste telg nóg gebruikersvriendelijker is geworden. Uiteraard beschikt deze titrator over standaard Hanna Instruments-methodes, welke naar wens kunnen worden aangepast tot een totaal van 100 methodes.

Een greep uit de kenmerken:

 • compleet vernieuwde elektrode-houder met draaibare ring, meer elektrode-/tubingruimte en zeer eenvoudig in hoogte verstelbaar
 • krachtige roerder met aangepaste vorm
 • titraties met nóg lager volume mogelijk
 • lekkage-protectie in de behuizing
 • vernieuwd lcd met hoog contrast
 • doseerpomp met 40.000-stappenmotor voor hoge precisie
 • extra analoog board en pomp/buret zijn eenvoudig toe te voegen
 • Clip Lock™ buret-systeem voor snelle buret(titrant)wisseling
 • eenvoudige uitlezing van data, zonder gebruik van externe software
 • datatranport naar pc (csv-bestand)

Bent u benieuwd of de Hanna Instruments-titrator ook voor uw toepassing geschikt is of wenst u meer informatie over de verschillende titratiesystemen te ontvangen? Neem dan nu contact met ons op.

< Terug