Benchtop troebelheidsmeter en vrij/totaal chloormeter volgens USEPA180.1, 230 V
HI83414-02

Levertermijn: 2 à 3 weken
- +
In winkelmandje • > Bestelinformatie:

  geleverd met cuvetten, reinigingsdoekje, USB-kabel, stroomadapter en handleiding


Turbiditeitsmeting met hoge nauwkeurigheid

Turbiditeit is de optische eigenschap die ervoor zorgt dat licht zich verspreidt en geabsorbeerd wordt in plaats van doorgegeven wordt. Het verspreiden van licht dat door een vloeistof gaat, gebeurt voornamelijk door de zwevende stoffen. Hoe hoger de turbiditeit, hoe groter de hoeveelheid verspreid licht. Omdat zelfs de moleculen in een heel zuivere vloeistof het licht in een bepaalde mate weerkaatsen, zal geen enkele vloeistof een turbiditeit van 0 hebben. De USEPA-methode 180.1 bepaalt de hoofdparameters voor het optische systeem om turbiditeit voor drink-, zout- en oppervlaktewater te meten in een bereik van 0 tot 40 NTU, gebruikmakend van de nephelometrische methode.

HI 83414 zijn ontworpen om de criteria bepaald door de USEPA-methode 180.1 en Standard-methode 2130 B te volgen of te overstijgen. De lichtstraal die door het staal gaat, wordt verspreid in alle richtingen. De intensiteit en het patroon van het verspreide licht wordt beïnvloed door veel variabelen zoals golflengte van het uitgezonden licht, de grootte en vorm van de deeltjes, de brekingsindex en de kleur. Het optische systeem omvat een wolfraam lamp, een detector voor verspreid licht (90 °) en een detector voor verzonden licht (180 °).

In het bereik van de ratioturbidimeter, berekent de microprocessor van het instrument de NTU-waarde voor de signalen die de twee detectoren bereiken, door gebruik te maken van een effectief algoritme. Dit algoritme corrigeert en compenseert kleurinterferenties, waardoor de HI 83414 kleurgecompenseerd zijn. Het optische systeem en de meettechniek compenseren ook schommelingen in de lampintensiteit, waardoor de behoefte aan frequente kalibratie geminimaliseerd wordt. In het non-ratiobereik van de turbidimeter wordt de NTU-waarde berekend aan de hand van het signaal op de detector voor verspreid licht (90 °). Deze methode biedt een hoge lineariteit op het lage bereik, maar is gevoeliger voor schommelingen in lampintensiteit. De lagere waarnemingslimiet van een turbidimeter wordt bepaald door strooilicht. Strooilicht is het licht, waargenomen door de sensoren, dat niet veroorzaakt wordt door lichtverspreiding van zwevende deeltjes. Het optische systeem van HI 83414 is ontworpen om heel weinig strooilicht te hebben, waardoor nauwkeurige resultaten voor stalen met lage turbiditeit mogelijk zijn.

Ideaal voor drinkwatertoepassingen

HI 83414 is een zeer nauwkeurig instrument dat voordeel haalt uit Hanna's jarenlange ervaring. De HI 83414 combineert op een succesvolle manier turbiditeits- en fotometrische metingen om de belangrijkste parameters van drinkwater te testen: turbiditeit en vrij/totaal chloor. De meter is speciaal ontworpen voor waterkwaliteitsmetingen en levert betrouwbare en nauwkeurige metingen van lage turbiditeit en chloorwaarden. De HI 83414 voldoet aan en overstijgt de normen van USEPA en Standard-methode zowel voor turbiditeit als fotometrische metingen.

Met de krachtige kalibratievalidatiefunctie kunnen betrouwbare prestaties op elk moment bevestigd worden, dankzij de exclusieve Hanna, NIST-traceerbare normen, klaar voor gebruik. Een éénpunts-kalibratie kan uitgevoerd worden door dezelfde kalibratievalidatienorm te gebruiken.

Turbiditeitsmetingen kunnen gemaakt worden in het bereik van 0,00 tot 4000 NTU (Nephelometric Turbidity Unit) wanneer ratiometrische metingen gebruikt worden en in het bereik van 0,00 tot 40,0 NTU wanneer de non-ratiomethode gebruikt wordt. Deze instrumenten hebben een EPA-meetmodus die de meting afrondt om aan de EPA-rapportvereisten te voldoen. Alternatieve EBC- en Nephelos-meeteenheden zijn beschikbaar. Afhankelijk van het gemeten staal en de benodigde nauwkeurigheid, kan er gekozen worden tussen normale, continue of gemiddelde metingen. Een-, twee-, drie-, vier- of vijfpunts kalibratie kan uitgevoerd worden door de voorziene standaarden (<0,1, 15, 100, 750 en 2000 NTU) te gebruiken. Wanneer standaarden aangepast door de gebruiker toegepast worden, kunnen de kalibratiepunten gewijzigd worden. Vrije of totale chloormetingen kunnen gemaakt worden in het bereik van 0,00 tot 5,00 mg/l (ppm).

HI 83414 hebben volledige GLP-functies die traceerbaarheid van de kalibratietoestand toelaten. De laatste kalibratiepunten, tijd en datum, kunnen nagekeken worden. De meters hebben een gebruiksvriendelijke interface met een eenvoudig te begrijpen, grafisch lcd-scherm. Alle boodschappen worden in eenvoudige taal weergegeven, waardoor het gemakkelijk is om ze te lezen en begrijpen. Uitgebreide contextuele hulp is beschikbaar met slechts een enkele druk op de toets. Alle boodschappen en helpschermen zijn beschikbaar in verschillende talen. Bevestiging en akoestische foutsignalen helpen de gebruiker tijdens het bedienen van het instrument. Verder is er ook een help bedieningsmodus, die de gebruiker stap voor stap door het analyseproces leidt.

De logfunctie van het instrument biedt volledige informatie over de metingen. Tot 200 metingen kunnen opgeslagen worden in het inwendige geheugen en op elk moment bekeken worden. Voor verdere opslag of analyse-opties kunnen gegevens gedownload worden op een pc via usb.

 • HI 83414 heeft 4 meetbereiken: ratioturbiditeit, non-ratioturbiditeit, vrij chloor, totaal chloor
 • Voldoet aan de USEPA-normen
 • Exclusieve chloorkalibratievalidatie voor HI 83414
 • Good Laboratory Practice-mogelijkheden
 • 2, 3, 4 of 5 punten turbiditeitskalibratie
 • Usb, pc-verbinding
 • Schermverlicht lcd
 • Begeleidingslessen op het scherm
 • Log en herbekijk tot 200 metingen
 • Contextuele helpmenus
 • Automatische uitschakeling