Benchtop troebelheidsmeter volgens USEPA180.1, 230 V
HI88703-02

Levertermijn: 2 à 3 weken
- +
In winkelmandjeIn het bereik van de ratioturbidimeter berekent de microprocessor van het instrument de NTU-waarde voor de signalen die de twee detectoren bereiken, door gebruik te maken van een effectief algoritme. Dit algoritme corrigeert en compenseert kleurinterferenties, waardoor de HI88703 kleurgecompenseerd zijn. Het optische systeem en de meettechniek compenseren ook schommelingen in de lampintensiteit, waardoor de behoefte aan frequente kalibratie geminimaliseerd wordt. 

In het non-ratiobereik van de turbidimeter wordt de NTU-waarde berekend aan de hand van het signaal op de detector voor verspreid licht (90 °). Deze methode biedt een hoge lineariteit op het lage bereik, maar is gevoeliger voor schommelingen in lampintensiteit.

De lagere waarnemingslimiet van een turbidimeter wordt bepaald door strooilicht. Strooilicht is het licht, waargenomen door de sensoren, dat niet veroorzaakt wordt door lichtverspreiding van zwevende deeltjes. Het optische systeem van HI88703 is ontworpen om heel weinig strooilicht te hebben, waardoor nauwkeurige resultaten voor stalen met lage turbiditeit mogelijk zijn.

Ideaal voor drinkwatertoepassingen

De HI88703 meet enkel turbiditeit en is speciaal ontworpen voor waterkwaliteitsmetingen, en levert betrouwbare en nauwkeurige metingen op lage turbiditeitsbereiken. De HI88703 voldoet ook aan de vereisten van de USEPA en Standard Methods en overstijgt deze zelfs.

Deze instrumenten beschikken over een ‘state-of-the-art’ optisch systeem om nauwkeurige resultaten te garanderen, langdurige stabiliteit te verzekeren en strooilicht en kleurinterferenties te minimaliseren. Ze compenseren ook variaties in lampintensiteit om zo kalibratie te beperken. De 525 nm interferentiefilter van de fotometer verzekert precieze en herhaalbare resultaten. Herhaalbaarheid van de metingen zijn verzekerd met 25 mm ronde cuvetten gemaakt van speciaal optisch glas.

Turbiditeitsmetingen kunnen gemaakt worden in het bereik van 0,00 tot 4.000 NTU (Nephelometric Turbidity Unit) wanneer ratiometrische metingen gebruikt worden en in het bereik van 0,00 tot 40,0 NTU wanneer de non-ratiomethode gebruikt wordt. Deze instrumenten hebben een EPA-meetmodus die de meting afrondt om aan de EPA-rapportvereisten te voldoen. Alternatieve EBC- en Nephelos-meeteenheden zijn beschikbaar. Afhankelijk van het gemeten monster en de benodigde nauwkeurigheid, kan er gekozen worden tussen normale, continue of gemiddelde metingen.

Een-, twee-, drie-, vier- of vijfpunts kalibratie kan uitgevoerd worden door de voorziene standaarden (<0,1, 15, 100, 750 en 2.000 NTU) te gebruiken. Wanneer standaarden aangepast door de gebruiker toegepast worden, kunnen de kalibratiepunten gewijzigd worden. Vrije of totale chloormetingen kunnen gemaakt worden in het bereik van 0,00 tot 5,00 mg/l (ppm).

HI88703 hebben volledige Good Laboratory Practice-functies die traceerbaarheid van de kalibratietoestand toelaten. De laatste kalibratiepunten, tijd en datum kunnen nagekeken worden.

De meters hebben een gebruiksvriendelijke interface met een eenvoudig te begrijpen, grafisch lcd-scherm. Alle boodschappen worden in eenvoudige taal weergegeven, waardoor het gemakkelijk is om ze te lezen en begrijpen. Uitgebreide contextuele hulp is beschikbaar met slechts een enkele druk op de toets. Alle boodschappen en helpschermen zijn beschikbaar in verschillende talen. Bevestiging en akoestische foutsignalen helpen de gebruiker tijdens het bedienen van het instrument. Verder is er ook een helpmodus, die de gebruiker stap-voor-stap door het analyseproces leidt.

De logfunctie van het instrument biedt volledige informatie over de metingen. Tot 200 metingen kunnen opgeslagen worden in het inwendige geheugen en op elk moment bekeken worden. Voor verdere opslag of analyse-opties kunnen gegevens gedownload worden op een pc via de USB-poort.

Eigenschappen

  • HI88703 heeft 2 meetbereiken: ratioturbiditeit, non-ratioturbiditeit
  • Voldoet aan de USEPA-normen
  • Good Laboratory Practice
  • 2, 3, 4 of 5 punten turbiditeitskalibratie
  • USB, pc-verbinding
  • Schermverlichte lcd
  • Begeleiding op het scherm
  • Log en herbekijk tot 200 metingen
  • Contextuele helpmenu’s
  • Automatische uitschakeling