Coulometrische Karl Fischer-titrator, 230 V
HI934-02

Levertermijn: 6 à 8 weken
- +
In winkelmandje • > Bestelinformatie:

  geleverd met elektrode, luchtpompassemblage, titratievatassemblage, reagensflesassemblage, waterflesassemblage, kalibratiesleutel, adapter voor reagensuitwisseling, accessoireshouder, generatorelektrode, software, USB-stick, USB-kabel en handleiding, zonder diafragma


De HI934 is een automatische coulometrische Karl Fischer-titrator die gebruikt kan worden voor waterbepaling in vele toepassingen en is geschikt voor veelsoortige types monsters. De HI934 is zeer nauwkeurig en heeft een hoge herhaalbaarheid.
Deze krachtige titrator geeft automatisch titrant af, detecteert het eindpunt en voert alle benodigde berekeningen en grafieken uit.

 • Waterbepaling:  1 ppm tot 5 %
 • Compact ontwerp
 • 100 titratiemethoden
 • Behuizing van sterk, chemisch bestendig plastic
 • Krachtige ingebouwde algoritmen voor eindpuntcriteria op basis van vast mV-eindpunt of absolute/relatieve drift
 • Titrant-standaardisatie en gemiddelde analyse van monsters
 • Geminimaliseerde binnenkomst van waterdamp met het Sealed Solvent-systeem
 • Weegschaalinterface voor automatisch wegen
 • Eigen aanpasbare rapporten
 • Duidelijke waarschuwings- en foutmeldingen
 • Veelzijdig gegevensbeheer

Gemakkelijk op te nemen in elk bestaand GLP-gegevensbeheerprogramma.

 • Registreer eenvoudig alle benodigde GLP-informatie bij elk monster, zoals monsteridentificatie, bedrijfs- en operatornaam, datum, tijd, elektrode-ID-codes en kalibratie-informatie
 • Gegevens kunnen worden overgedragen naar een pc met behulp van Hanna HI900PC-software
 • Overdracht van methoden, rapporten en software-upgrades via een USB-stick
 • Gebruikers kunnen rapporten van analyses rechtstreeks vanuit de titrator afdrukken met behulp van een standaard parallelle printer
 • Een toetsenbord kan worden aangesloten voor extra veelzijdigheid

Coulometrisch reagenssysteem

Preciese jodiumgeneratie

Het doseringsalgoritme van Hanna Instruments zorgt voor een extreem kleine hoeveelheid jodium die nodig is om de Karl Fischer-reactie elektrolytisch te genereren met behulp van een gepulseerde stroom tot 400 mA die nauwkeurig en precies titrant levert.

Nauwkeurige jodiumgeneratie

Het doseringsalgoritme van Hanna zorgt voor een extreem kleine hoeveelheid jodium die nodig is om de Karl Fischer-reactie elektrolytisch te genereren met behulp van een gepulseerde stroom tot 400 mA die nauwkeurig en precies titrant levert.

Titratie- en solventsysteem

Chemisch bestendig

De glazen titratiecel en PTFE buizen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de agressieve oplosmiddelen en reagentia die betrokken zijn bij Karl Fischer-reacties.

Verzegeld solventsysteem

Gemalen glasverbindingen sluiten de titratiecel volledig af, minimaliseren blootstelling aan omgevingsvocht, houden het systeem droog en verminderen reagensverbruik terwijl tijd wordt bespaard tussen titraties. Oplosmiddel kan binnen enkele seconden worden vervangen met een snelle aanpassing.

Moleculair zeefdroogmiddel

Hoog-efficiënt moleculair zeefdroogmiddel helpt lage en stabiele driftsnelheden in de titratiecel te handhaven terwijl het binnendringen van omgevingsvocht in het afgedichte oplosmiddelsysteem wordt voorkomen.

Ingebouwde digitale roerder

Automatische, geïntegreerde magnetische roerder instelbaar van 200-2000 rpm met optische feedback voor automatische snelheidsregeling.

Titratormogelijkheden

Dynamische titrantdosering

De dynamische doseerfunctie maakt tijdige en nauwkeurige titratieresultaten mogelijk door het gedoseerde titratievolume te relateren aan de mV-respons van de titratiereactie. Dit zorgt voor grotere doses in de buurt van het begin van een titratie en kleinere, nauwkeuriger doses in de buurt van het eindpunt.

Compensatie driftsnelheid

De HI934 past de titratieberekening automatisch aan om rekening te houden met de effecten van omgevingsvocht in de titratiecel. Dit levert een nauwkeuriger resultaat op door te corrigeren voor water dat niet aanwezig is in het eigenlijke monster.

Gemiddelde resultaten

Opeenvolgende resultaten van een titratiemethode kunnen worden gemiddeld met registratie van de standaardafwijking.

Selecteerbare eindpuntcriteria

De HI934 maakt gebruik van een dubbele platinapinelektrode voor bivoltammetrische eindpuntbepaling. Beëindigingscriteria kunnen gekozen worden op basis van mV-stabiliteitstijden of driftsnelheden.

Meertraps celvoorbereiding

Een pre-titratiestap elimineert het resterende water dat aanwezig is in het oplosmiddel en de cel, waardoor een betrouwbare basislijn voor analyse wordt verkregen. De standby-modus houdt het oplosmiddel dan droog tussen de titraties en wanneer de titrator niet in gebruik is.

Interface en display

Gedetailleerde titratiegrafieken

Tijdens elke titratie kan een realtime titratiecurve worden weergegeven. Deze functie is handig wanneer nieuwe methoden worden getest of wanneer een procedure optimalisatie vereist.Een groot kleurenscherm toont duidelijk de gekozen titratiemethode, samen met resultaten, eenheden, doseringsgrootte, titratievolume, driftsnelheid en mV-waarde.

Eenvoudige en snelle navigatie

Virtuele toetsen op het scherm zorgen voor eenvoudige en snelle navigatie tussen menu’s zonder te verdwalen in een nest van informatie.

Gegevens en opslag

Aanpasbare titratierapporten

Elk titratierapport is volledig aanpasbaar, zodat gebruikers ervoor kunnen zorgen dat ze de juiste gegevens opslaan die nodig zijn voor hun aanvraag en procedures.

Flexibel GLP-beheer

Alle benodigde GLP-informatie (Good Laboratory Practice) kan bij elk monster worden opgenomen, waaronder: monsteridentificatie, bedrijfs- en operatornaam, datum, tijd, elektrode-ID-codes en kalibratie-informatie.

Moeiteloze gegevensoverdracht

Gegevens kunnen eenvoudig worden overgedragen naar een USB-stick of pc met de Hanna HI900PC-toepassingssoftware. Via de USB-poort kunnen titratiemethoden, titratierapporten en software-upgrades worden overgedragen via een USB-stick.

Analysemethoden

Aanpasbare methoden

De HI934 kan maximaal 100 door eigen of standaard titratiemethoden opslaan. Elke methode kan worden aangepast en geoptimaliseerd voor prestaties op basis van toepassings- en gebruikersvereisten.

Connectiviteit

Weegschaalinterface

De steekproefgrootte kan automatisch worden ingevoerd vanuit elke analytische laboratoriumweegschaal met een RS232 seriële uitgang die tijd en werk bespaart.

Randapparatuur

Gebruikers kunnen rapporten rechtstreeks vanuit de titrator afdrukken met behulp van een standaard parallelle printer. Een externe monitor en toetsenbord kunnen worden aangesloten voor extra veelzijdigheid, evenals een analytische weegschaal voor automatische invoer van monstermassa voor titraties.