geleverd met 9 V batterij en handleiding
Er zijn veel vereisten om de datum van de oogst te bepalen. Een van de essentiële beperkingen is om de gezondste en meest rijpe vruchten te hebben die mogelijk zijn, met voldoende suikers om een goede gisting te garanderen. Traditioneel zijn er 100 dagen na de bloei (lengte van de vegetatieve cyclus). Deze maatstaf is echter niet nauwkeurig. De concentratie suikers is een van de meest significante en betrouwbare indicatoren. Het meten van suikers is nog belangrijker wanneer de oogst wordt verkocht aan wijnmakers, die hun prijs bepalen op basis van het suikergehalte van de trossen.
Deze digitale refractometers zijn ontworpen voor wijnprofessionals en overtuigen door hun gebruiksgemak, prestaties en lage prijs. Ze werken volgens het principe van de brekingsindex-meting en maken een snelle, nauwkeurige en uitstekende reproduceerbaarheid van het suiker of alcoholgehalte in % vol. druiven. Ze leveren betrouwbare resultaten zonder variaties, afhankelijk van de gebruiker of de lichtomstandigheden. Ze sluiten leesfouten uit die verband houden met visuele waardering. Ze zijn lichtgewicht, compact en waterdicht en kunnen worden gebruikt in uw laboratorium, in de kelder of bij de
oogstreceptie.
De HI96811 meet de brekingsindex van monsters en zet deze om in% Brix. De Brix-schaal is gebaseerd op de sucrose in gedestilleerd water. Bijvoorbeeld, 10 gram rietsuiker in 90 gram gedestilleerd water komt overeen met een 10% Brix-oplossing. De methode voor het berekenen van de waarschijnlijke alcohol die wordt gebruikt door de HI96816 komt overeen met de tabel gepubliceerd in het Publicatieblad van 03/10/1990 en aangenomen door de OIV (algemene vergadering van 1974). Dit komt overeen met de volgende vergelijking: waarschijnlijke alcohol (% vol) = g/l suiker/16,83.