Draagbare troebelheidsmeter volgens USEPA 180.1 en vrij/totaal chloormeter met CAL Check
HI93414-02

Levertermijn: < 4 werkdagen
- +
In winkelmandjeDe HI 93414 draagbare turbidimeter is ontworpen om de criteria bepaald door de USEPA-methode 180.1 en Standard-methode 2130 B te volgen of te overstijgen. De lichtstraal die door het staal gaat wordt verspreid in alle richtingen. De intensiteit en het patroon van het verspreide licht wordt beïnvloed door veel variabelen zoals golflengte van het uitgezonden licht, de grootte en vorm van de deeltjes, de brekingsindex en de kleur.

De HI 93414 is gebaseerd op een grensverleggend optisch systeem dat zowel hoge prestaties als betrouwbare resultaten garandeert. HI 93414's optische systeem omvat een wolfraam lamp, een verspreidlichtdetector (90 °) en een verzondenlichtdetector (180 °). Voor het bereik van de fotometer is het optische systeem gebaseerd op de wolfraam lamp en een afzonderlijke detector met een nauwebandinterferentiefilter bij 525 nm om zowel hoge prestaties als betrouwbare resultaten voor fotometrische metingen te garanderen. Het optische systeem en meettechniek laat toe om de lampintensiteit te compenseren. De lagere waarnemingslimiet van een turbidimeter is bepaald door het zogenaamde strooilicht. Strooilicht is het licht, gemeten door de sensoren, dat niet veroorzaakt wordt door lichtverspreiding van zwevende deeltjes.

 • Wolfraam lichtbron - EPA-geschikte turbiditeitsmetingen
 • Hoge nauwkeurigheid bij lage bereiken
 • Exclusieve chloor CAL-checkkalibratievalidatie
 • Exclusief Fast Tracker-systeem
 • Lichtbron vervangbaar door de gebruiker
 • 2, 3 of 4 punten turbiditeitskalibratie
 • Usb en RS232 pc-verbinding
 • Schermverlicht lcd
 • GLP-mogelijkheden
 • Gebruiksvriendelijk scherm met begeleidingscodes
 • Automatische uitschakeling
 • Batterijpercentage op het scherm
 • Continue weergave huidige tijd

Een echt geavanceerde meter

De HI 93414 combineert turbiditeit en fotometrische metingen om de belangrijkste parameters van drinkwater te meten: turbiditeit en vrij/totaal chloor. De meter is speciaal ontworpen voor waterkwaliteitsmetingen en levert betrouwbare en nauwkeurige metingen van lage turbiditeit en chloorwaarden. De HI 93414 voldoet aan en overstijgt de normen van USEPA en Standard Methods zowel voor turbiditeit als fotometrische metingen. Het instrument heeft een 'state-of-the-art' optisch systeem dat nauwkeurige resultaten garandeert. Het optische systeem, dat bestaat uit een wolfraam lamp, drie detectoren (verspreid bereik, verzonden voor turbidimeterbereik en voor fotometrisch bereik) en een nauwebandinterferentiefilter bij 525 nm, verzekert langdurige stabiliteit en minimaliseert strooilicht en kleurinterferenties. Hij compenseert ook intensiteitvariaties van de lamp, waardoor kalibratie minder vaak nodig is. De 25 mm ronde cuvetten, gemaakt uit speciaal optisch glas, garanderen de herhaalbaarheid en consistentie van de metingen.

Turbiditeitsmetingen kunnen gemaakt worden in het bereik van 0,00 tot 1000 NTU (Nephelometric Turbidity Unit). Het instrument heeft een EPA-geschikte meetmodus die de meting afrondt om aan de EPA-rapportvereisten te voldoen. Afhankelijk van het gemeten staal en de benodigde nauwkeurigheid, kan er gekozen worden tussen normale metingen, continue metingen of gemiddelde metingen. Vrije of totale chloormetingen kunnen gemaakt worden in het bereik van 0,00 tot 5,00 mg/l (ppm).

Met de krachtige CAL-checkfunctie kunnen betrouwbare prestaties op elk moment bevestigd worden, dankzij de exclusieve Hanna NIST-traceerbare normen, klaar voor gebruik. Kalibratie kan op elk moment uitgevoerd worden voor turbiditeit en fotometrisch bereik. Voor turbiditeit is een twee-, drie- of vierpunts-kalibratie beschikbaar, gebruik makend van voorziene (<0,1, 15, 100 en 750 NTU aanpasbare) kalibratiepunten of standaarden ingesteld door de gebruiker. Voor fotometrische metingen kan een éénpunts kalibratie uitgevoerd worden.

HI 93414 heeft volledige GLP-functies (Good Laboratory Practice) die traceerbaarheid van de kalibratietoestand toelaten. De laatste kalibratiepunten, tijd en datum kunnen nagekeken worden door een enkele toets. HI 93414 heeft een gebruiksvriendelijke interface met een eenvoudig te lezen, groot lcd-scherm. Codes op het scherm gidsen de gebruiker stap voor stap met routinebediening en door kalibratie. Bevestiging en akoestische foutsignalen helpen de gebruiker tijdens het bedienen van het instrument. Door de logfunctie kunnen tot 200 metingen opgeslaan worden in het inwendige geheugen en op elk moment bekeken worden. Voor verdere opslag of analyseopties kunnen gegevens verzonden worden naar een pc via usb en Hanna-software (optioneel). 

iButton-tags zijn eenvoudig te installeren

Installeer de tags in de buurt van uw staalpunten voor snelle een eenvoudige iButton-metingen. Elke tag bevat een computerchip met een unieke identificatiecode omhuld door roestvrij staal. U kan bijna oneindig veel tags installeren. Extra tags kunnen besteld worden voor al uw traceerbaarheidsbehoeften.

CAL-checkkalibratievalidatie

Met Hanna's exclusieve CAL-checkvalidatie kunnen gebruikers de prestatie van het instrument op ieder moment controleren. De procedure vereist slechts een paar korte stappen, is gebruiksvriendelijk en verzekert dat de meter op de goede manier gekalibreerd is. Gebruik gewoon de exclusieve klaargemaakte, NIST-traceerbare standaarden om de prestatie van het instrument te controleren en te herkalibreren indien nodig. Alle instrumenten zijn gekalibreerd in de fabriek en het elektronische en optische ontwerp minimaliseert de nood aan frequente kalibratie.

Fast Tracker Tag Identification System

Hanna's exclusieve Fast Tracker Tag Identification System vereenvoudigt testlogging terwijl de besturingsverscheidenheid behouden blijft voor de gebruikers om gegevens te zoeken, filteren en exporteren. Het systeem, ontworpen voor wetenschappelijke en industriële toepassingen, helpt om te controleren dat stalen werkelijk op vooraf ingestelde locaties genomen werden tijdens veiligheidsaudits en inspecties. Fast Tracker is eenvoudig te installeren en te bedienen. Plaats gewoon de iButton-knoppen naast uw meetplaatsen die regelmatig gecontroleerd moeten worden. Deze meters identificeren en bevestigen gelogde gegevens door het serienummer van de iButton, de tijd en de datum op te slaan, door eenvoudigweg op de iButton te drukken met de overeenkomstige connector op de instrumenten. Het aantal tags die geïnstalleerd kunnen worden is oneindig, en elke tag heeft een unieke identificatiecode.

Met onze HI 92000 Windows-compatibele software, kunnen gebruikers alle verzamelde testgegevens sorteren of filteren, gebruik makend van verschillende criteria zoals een specifieke staallocatie, parameter, datum- en tijdsintervallen of vast bereik om gemeten waarden te filteren. De gegevens kan men in een grafiek plotten, exporteren naar andere gewone Windows-toepassingen of printen voor rapporteringsdoeleinden. Het is gemakkelijk om nieuwe tags later toe te voegen om een reeds bestaande database uit te breiden. Het Hanna Fast Tracker-systeem  is een nieuwe revolutie in eenvoudig en georganiseerd gegevensmanagement.