Procescontroller met digitale ingangen, 3 relais, 2 analoge uitgangen, 100-240 Vac
HI510-0320

Levertermijn: 2 à 3 weken
- +
In winkelmandje • > Bestelinformatie:

  geleverd met 3 m stroomkabel, set kabelwartels, certificaat en handleiding (zonder elektrode en montagekit)   


De HI510 is een geavanceerde universele procesregelaar die kan worden geconfigureerd voor vele toepassingen die bewaking en/of controle van procesparameters vereisen. Deze beschikt over een digitale ingang die de controller automatisch detecteert en update met de parameter die het meet. De HI510 biedt opties voor wand-, buis- en paneelmontage.
De HI510 is ontworpen om zich aan te passen aan de unieke vereisten van uw procescontrole. De controller heeft een groot display met achtergrondverlichting voor gemakkelijke weergave en biedt een intuïtieve interface voor instellingsopties. De controller maakt gebruik van meerkleurige led's voor een gemakkelijke weergave van de status, inclusief relaisactivering, in alarmmodus of in wachtstand. Alle programmeerhandelingen worden gedaan via het toetsenbord van gevulkaniseerd rubber of met een RS485-verbinding met een pc met de HI92500 Windows-software.

 • Waterdichte IP65 (NEMA 4X) behuizing
 • Groot verlicht lcd-scherm
 • Meerkleurige statusindicatoren
 • Optisch en akoestisch alarm
 • Rubberen toetsenbord
 • Meerdere montagemogelijkheden
 • In- en uitgangen

Analoge uitgangen

 • Verkrijgbaar met tot 4 analoge uitgangen en 5 relais die worden gebruikt voor besturing en voor het verzenden van een signaal naar dataloggers, PLC, SCADA en andere bewakingssystemen op afstand
 • 0-20 mA of 4-20 mA
 • Kan worden gebruikt voor aansturing van pompen en kleppen
 • In alarmtoestand kan een 22 mA-signaal naar het bewakingssysteem worden gestuurd

Digitale communicatie

 • De HI92500 pc-software ondersteunt communicatie tussen de controller en een pc. De volgende taken kunnen op afstand worden uitgevoerd: monitoring met behulp van de virtuele lcd (beperkt tot een enkele afstandsbediening in het hele netwerk), instellingen, en het configuratiebestand laden naar een controller
 • RS485 digitale uitgang voor aansluiting op pc en andere apparaten
 • Linken tot 32 apparaten naar een bewakingssysteem op afstand

Digitale ingangen

Er zijn twee digitale ingangen beschikbaar voor het op afstand activeren en vasthouden van functies.

Relais

 • Maximaal 5 elektromechanische stuurrelais en 1 alarmrelais beschikbaar
 • Vervangbare 5 A zekeringen om alle relais te beschermen
 • Uittrekbare aansluitblokken voor eenvoudige bedrading
 • Relaisopties omvatten enkelpolige tweeweg (SPDT) en enkelpolige eenweg (SPST)
 • Stuurrelais kunnen worden geprogrammeerd voor aan/uit-, proportionele of PID-regeling, evenals reinigings- en wachtfuncties
 • Configureerbaar alarmrelais
 • Relaisklemmenblokken en hun bedradingspaden zijn voor extra veiligheid gescheiden van het laagspanningsgedeelte

Loggen

Automatisch loggen

 • De HI510 logt automatisch gegevens met selecteerbare intervallen, samen met relaisbesturingsinstellingen en kalibratiegegevens.
 • Slaat gegevens op in maximaal 100 partijen met elk 8600 records
 • Selecteerbaar loginterval van 10 seconden tot 3 uur

Gelogde gegevens omvatten:

 • pH/ORP, mV, temperatuurwaarden, pH- en temperatuuralarm (alleen voor pH-elektrode)
 • kalibratie-informatie inclusief gebruikte vloeistoffen, offset en helling pH

Logs

Het logbestand kan 100 gebeurtenissen bevatten. Het bevat foutmeldingen, alarmen, waarschuwingen, kalibratiegebeurtenissen, configuratiewijzigingen en reinigingsgebeurtenissen.

Wachtwoordbeveiliging

De HI510 biedt met een wachtwoordbeveiligde kalibratie en configuratie.

Kenmerken

Regelmodus

De regeling kan worden geconfigureerd als aan/uit, proportioneel of PID-type. De modus kan hoog of laag worden ingesteld: een hoge regelmodus is vereist als de proceswaarde te hoog is en moet worden verlaagd, de lage is als de proceswaarde te laag is en moet worden verhoogd. Voor aan/uit-regeling is de hystereseband instelbaar, terwijl in de proportionele en PID-modi afwijking, regelperiode en andere afstemmingsparameters kunnen worden ingesteld om rond een instelpunt te optimaliseren.

Hold-functie

Tijdens het kalibreren, reinigen en configureren gaat de controller automatisch in de Hold-modus. Alle gerelateerde regellussen zijn dan uitgeschakeld. De analoge uitgangen kunnen worden geconfigureerd om naar een vaste waarde te gaan of op de laatste waarde te blijven. De Hold-functie kan ook handmatig worden geactiveerd, met behulp van een externe digitale ingang of door in de handmatige modus te gaan. Dit is handig om de besturing uit te schakelen tijdens het uitvoeren van onderhoud.

Lcd-informatie

Bij problemen worden er specifieke indicatoren weergegeven. De ? DIAG-toets geeft details over het probleem.

Automatische reinigingscyclus

Bij zwaar vervuilende toepassingen is vaak bijna continu onderhoud van de elektrode nodig. Processen met veel gesuspendeerde vaste stoffen, vetten, oliën, pigmenten en micro-organismen zullen het pH-detectieglas, de ORP-sensoren en de referentiejunctie bedekken. De reinigingsfunctie biedt de mogelijkheid om een of meer reinigingscycli te programmeren en gebruikt de relais om kleppen, pompen of perslucht te activeren op basis van het benodigde reinigingstype.

Configureerbaar alarmsysteem

Het alarmsysteem is configureerbaar voor gemeten parameters. Het alarm kan ook worden geactiveerd door gebeurtenissen of abnormale werking. Bijvoorbeeld als een doseerrelais te lang gesloten blijft of als de temperatuur een bovengrens overschrijdt tijdens een exotherme neutralisatiereactie. Tijdens een alarmtoestand knippert een goed zichtbare rode led aan de voorkant van het instrument. Alle relais die voor besturing zijn geconfigureerd, worden gedeactiveerd totdat de alarmstatus is verholpen.

Helptoets

De help- en diagnosetoets (? DIAG) geeft informatie over fouten of in de instellingsmodus informatie over instellingen.

Behuizing

NEMA 4X

De HI510 is geschikt voor binnen- en buitenomgevingen. De NEMA 4X-behuizing zorgt ervoor dat de elektronica beschermd is tegen opspattend en gericht water of opwaaiend vuil, stof, regen of natte sneeuw. Het biedt ook corrosiebescherming voor gebruik in de buurt van zout water. De doorvoeropeningen en aansluitkabels zijn afgedicht door meegeleverde kabelwartels, afdichtingen en pluggen.
Het voorpaneel scharniert aan de voorkant van de behuizing voor gemakkelijke toegang tot bedradingslocaties. Het heeft veerbelaste schroeven die er niet uit vallen wanneer ze worden geopend.

USB-C

Gelogde gegevens kunnen als .csv-bestand naar een USB-stick worden overgebracht via de USB-C-poort. Een rubberen plug helpt de poort te beschermen tegen het binnendringen van water.
Paneel-, wand- of buismontage
De controller kan zowel in een paneel, op een wand of op een buis veilig worden gemonteerd. De verzinkte montagesets zijn apart te bestellen.

Digitale Smart-elektrodes

De speciale slimme elektrodes van Hanna Instruments maken gedeeld beheer van instellingen tussen controller en elektrode mogelijk, waarbij de controller alleen instellingen beheert die betrekking hebben op de beoogde toepassing, zoals gedefinieerd door vereisten van het industriële proces, en de elektrode-instellingen en waarschuwingen beheert met betrekking tot metingen, inclusief temperatuurcompensatie en bufferkalibratie.
De HI510 is compatibel met Hanna Instruments' digitale proceselektrodes zoals de HI1006-x8xx voor pH en de HI2004-x8xx voor ORP.