Draagbare digitale refractometer voor zout, natriumchloride (NaCl)
HI96821

Levertermijn: < 4 werkdagen
- +
In winkelmandje • > Bestelinformatie:

  geleverd met 9 V batterij en handleiding

Refractometers voor nauwkeurige natriumchlorideanalyse

Ontworpen om te voldoen aan al uw eisen. Hanna biedt de HI 96821 digitalerefractometers voor natriumchloride aan om tegemoet te komen aan de vereisten van de voedingsindustrie. Dit optische instrument gebruikt de meting van de brekingsindex om de natriumchlorideconcentratie in waterachtige oplossingen gebruikt in voedselbereiding te bepalen. Het toestel is niet bedoeld voor metingen van zeewatersaliniteit.

De meting van de brekingsindex is eenvoudig en snel en levert de gebruiker een aanvaarde methode voor NaCl-analyse. Stalen worden gemeten na een eenvoudige kalibratie door de gebruiker met gedeïoniseerd of gedistilleerd water. Binnen een paar seconden meten deze instrumenten de brekingsindex van de oplossing. De digitale refractometer elimineert de onzekerheid die gepaard gaat met mechanische refractometers en zijn gemakkelijk te dragen voor metingen waar u ze nodig heeft.

Het instrument gebruikt internationaal erkende referenties voor eenheidsomzetting en temperatuurcompensatie.  Het kan de meting van NaCl-concentratie tonen op vier verschillende manieren: g/100g, g/100 ml, relatieve dichtheid en °Baumé. Temperatuur (in °C) wordt tegelijkertijd met de meting (op drie van de bereiken) op het grote tweedelig scherm getoond, samen met ikoontjes voor lage spanning en andere behulpzame berichtcodes.

Eenvoudige bediening

Wanneer de HI 96821 aangezet wordt, worden er testschermen getoond, gevolgd door het resterende percentage batterijspanning en de meetstatus.

Eenheid selectie

Druk gewoon op de range-toets om door de meeteenheden van de HI 96821 te bladeren: g/100g, g/100 ml, relatieve dichtheid en °Baumé. Temperatuurselectie kan ook eenvoudig veranderd worden.

Kalibratie

Voer een snelle en gemakkelijke kalibratie uit na het opstarten:

 1. Gebruik een plastic pipet, bedek het prisma in de monstercel volledig met gedistilleerd of gedeïoniseerd water
 2. Druk op de zero-toets

Metingen

Bereik snelle, professionele resultaten:

 • Gebruik een plastic pipet, druppel het monster op het prisma-oppervlak totdat de monstercel vol is
 • Druk op de read-toets en de resultaten worden getoond in de geselecteerde eenheden

Werkingsprincipe

Waterachtige NaCl-bepalingen worden gemaakt door de brekingsindex van een oplossing te meten. De brekingsindex is een optische eigenschap van een substantie en het aantal opgeloste deeltjes erin. De brekingsindex wordt gedefinieerd als de verhouding van de lichtsnelheid in een lege ruimte met de lichtsnelheid in de substantie. Het gevolg van deze eigenschap is dat licht zal 'breken' of van richting zal veranderen, wanneer het door een substantie gaat met een verschillende brekingsindex. Dit wordt refractie genoemd. Wanneer een inkomende lichtstraal van een materiaal met een hogere naar een lagere brekingsindex gaat, is er een kritieke hoek waarbij deze niet langer gebroken kan worden, maar in plaats daarvan gereflecteerd wordt vanaf het raakvlak.

De kritieke hoek kan gebruikt worden om de brekingsindex eenvoudig te berekenen volgens de vergelijking: sin(ɵkritiek) = n2/n1. n2 is de brekingsindex van het medium met de lagere dichtheid; n1 is de brekingsindex van het medium met de hogere dichtheid. In de HI 96821 refractometer gaat het licht van een led door een prisma in contact met het monster. Een beeldsensor bepaalt de kritieke hoek waarop het licht niet langer gebroken wordt door het monster. Gespecialiseerde algoritmen bepalen dan de temperatuurcompensatie voor de meting en zetten de brekingsindex om in: g/100g (% per massa), g/100 ml, relatieve dichtheid (S.G. 20/20) of °Baumé.

Professionele eigenschappen

 • Het tweedelig lcd-scherm toont de meting en de temperatuur tegelijkertijd
 • Automatische temperatuurcompensatie
 • Eenvoudige meting
 • Plaats een paar druppels van het monster in de monstercel en druk op de read-toets
 • IP65 waterbestendige bescherming
 • Snelle, precieze resultaten
 • Metingen worden na ongeveer 1,5 seconden getoond
 • 1-punts kalibratie
 • Met gedistilleerd of gedeïoniseerd water
 • Klein formaat monster, vanaf 2 druppels
 • Automatische uitschakeling
 • Monstercel uit roestvrij staal