Fotometer voor bepaling peroxide in olijfolie, 230 V
HI83730-02

Levertermijn: 2 à 3 weken
- +
In winkelmandje



  • > Bestelinformatie:

    geleverd in draagkoffer met reagentia, spuiten, reinigingsdoekje, batterijen en 12 V-adapter

  • > Parameter: peroxide

Deze draagbare fotometer is speciaal ontworpen om betrouwbaar en eenvoudig de peroxide-index van eetbare oliën te bepalen.

  • Eenvoudig
  • Geleverd klaar voor gebruik in stevige koffer
  • Ingebouwde timer
  • GLP: overzicht laatste kalibratiedatum
  • Automatische uitschakeling
  • Batterijstatusindicator
  • Foutmeldingen
  • Nultoets

Hanna Instruments' draagbare fotometers zijn voorzien van een geavanceerd optisch systeem. De combinatie van een speciale wolfraamlamp, een smalbandinterferentiefilter en een silicium fotodetector zorgen elke keer voor nauwkeurige metingen. Het exclusieve vergrendelingssysteem zorgt ervoor dat de cuvet elke keer in dezelfde positie in de meetcel wordt geplaatst om een consistente padlengte te behouden.

Volgens de Europese richtlijn EG 2568/91 komt olijfolie in aanmerking voor 'extra vierge'-aanduiding wanneer de peroxide-index lager is dan of gelijk is aan 20 mEq O2/kg. De peroxide-index wordt geanalyseerd om de staat van bewaring van een olie tijdens opslag te beoordelen. Vetstoffen kunnen namelijk oxideren in aanwezigheid van zuurstof en andere schadelijke factoren (uv, water, enz.). Deze oxidatie vertegenwoordigt de belangrijkste verandering van onverzadigde vetten, wat resulteert in hun oxidatieve ranzigheid. Oxidatieve ranzigheid van oliën beperkt hun houdbaarheid en maakt ze ongeschikt voor voedselconsumptie. Deze oxidatie, auto-oxidatie of ranzigheid van aldehyde genoemd, leidt in eerste instantie tot de vorming van peroxiden. De impact van olie-oxidatie is drievoudig.

  • Nutritionele en organoleptische impact: afbraak van in vet oplosbare vitamines en essentiële vetzuren, kleurverandering, enz.
  • Impact op de gezondheid: secundaire oxidatieverbindingen vertonen toxische en mutagene effecten.
  • Economische impact: verlies van marktwaarde, waardevermindering van productkwaliteit.