Zakformaat fotometer voor vrije en totale chloor met CAL Check
HI96711

Levertermijn: 2 à 3 weken
- +
In winkelmandje  • > Parameter: chloor

Voor vrije en totale chloorconcentraties

De HI 96711 meet vrij en totaal chloor (Cl2) in waterstalen in het bereik van 0,00 tot 5,00 mg/l (ppm). Het bevat een geavanceerd optisch systeem gebaseerd op een speciale wolfraam lamp en een nauwe bandbreedte-golflengtefilter waardoor de meest accurate en herhaalbare metingen mogelijk zijn. Het instrument werd reeds bij de fabricage gekalibreerd en het elektronische en optische design beperkt de behoefte aan frequente kalibratie.

Met de krachtige cal-checkvalidatiefunctie kunt u de werking van het toestel op elk moment valideren. De validatieprocedure is uiterst gebruiksvriendelijk. U hoeft enkel de exclusieve Hanna gebruiksklare NIST-traceerbare standaarden te gebruiken om de werking van het instrument te controleren en het instrument te kalibreren indien dit nodig zou zijn. Het instrument is waterbestendig en de lamp en filtereenheden zijn beschermd tegen stof en vuil door een transparant glas. Hierdoor is het instrument ideaal voor applicaties in het veld. Berichten op het scherm helpen de gebruiker bij routinetoepassingen. De meter heeft een auto-extinctiefunctie die het toestel uitschakelt na 10 minuten van niet-gebruik in meetmodus of na 1 uur niet-gebruik in kalibratiemodus.

De meter is ook uitgerust met een positief sluitsysteem om zeker te zijn dat de cuvet telkens in dezelfde positie in de meetcel wordt geplaatst. Het is ontworpen om een cuvet te plaatsen met een bredere hals om zowel het staal als de reagentia gemakkelijk toe te voegen. De cuvet is gemaakt van speciaal optisch glas om de beste resultaten te behalen. De reagentia zijn verkrijgbaar in poedervorm verkrijgbaar en is verpakt in zakjes. De hoeveelheid reagens is nauwkeurig gedoseerd om maximale herhaalbaarheid te verzekeren.